دکتر جواد رحیقی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود : چندی پیش رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از وزیر علوم درخواست کرد، موضوع حق عضویت ایران در سزامی به صورت ضرب الاجل مطرح و لایجه دو فوریتی برای این منظور به مجلس ارائه شود.
وی اظهار داشت : پس از آن مکاتباتی میان معاون پژوهشی و معاون حقوقی وزارت علوم صورت گرفت و طی مکاتبات صورت گرفته تأمین اعتبار عضویت پروژه سزامی در صورت عدم منابع در وزارت علوم از محل اعتبارات 3001/50 با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی پرداخت شود.
رئیس کمیته آموزش سزامی گفت: از سوی دیگر شخص وزیر علوم نیز پیگیری عضویت ایران در سزامی را به معاون پژوهشی این وزارتخانه اعلام کرده است.
وی ادامه داد: اما تا کنون خبری مبنی بر ارائه لایجه دو فوریتی برای تصویب در مجلس اعلام نشده است.
رحیقی ابراز امیدواری کرد: این موضوع هرچه سریعتر در مجلس به تصویب برسد و ایران بتواند در مرحله اولیه بدهی های خود را بپردازد.
به گزارش مهر، طرح استفاده از تابش سینکروترون برای علوم و کاربردهای تجربی در خاورمیانه یا همان «سزامی» ایده ای بین المللی است که برای نخستین بار در سال 1997 و از سوی هرمان وینیک از مرکز شتابده خطى الکترون در دانشگاه استنفورد آمریکا و گوستاف آدولف ووس از مرکز سینکروترون آلمان با هدف استفاده از تحقیقات علمی و پژوهشی برای همگرایی بیشتر ملت ها و گسترش صلح ارایه شد.
این طرح با مشارکت چندین کشور خاورمیانه در نهایت به راه اندازی مرکزی بین المللی موسموم به تابش «سینکروترون» در منطقه خاورمیانه ختم میشود که از چندین سال پیش و تحت نظارت دقیق یونسکو آغاز شده است.
آخرین مهلت ایران برای برطرف کردن تعلیق عضویت در پروژه سزامی اوایل تیرماه اعلام شده است. اگر ایران در مدت تعیین شده تمایل خود را اعلام نکرده و حق عضویت خود را پرداخت نکند، عضویت ایران در جلسه آینده شورای سزامی (اوایل جولای) که هر 6 ماه یک بار برگزار می شود، لغو می شود.
نظر شما